Middag

”Med smaker av Italien följer vi vårt egna recept: Råvara, Kärlek, Fantasi och respekt”

English menu is available for download at the botton of this page.

Med vårt trevliga och varierande utbud av förrätter, huvudrätter och desserter är det lätt att komponera en smakfull två- eller trerättersmeny.

Börja måltiden med någon av våra genuina italienska förrätter för att sedan avnjuta någon av de vällagade á la carte-rätterna. Till detta kan du välja ett gott vin och avsluta måltiden med något sött från vår inbjudande dessertmeny. Flera set menyer finns att välja mellan där kocken tar sig friheten att överraska gästerna med olika förrätter.

För de minsta gästerna finns såklart barnens egen meny.

Såserna i alla våra rätter är gluntenfria. Det finns glutenfri pasta Le Veneziane. Om så önskas kan vi även ordna laktosfria såser.

 

Spuntino
Italienska tapas som passar närsom

Salame 
Lufttorkad salsiccia piccante 35 

Prosciutto di Parma
Lufttorkad skinka från Parma 70

Olive
Blandade oliver marinerade med chili, örter och vitlök 35  

Pancetta
Örttorkat Toskanskt sidfläsk 35

Carciofo
Grillade kronärtskockor med citron, vitlök, persilja och jungfruolja 35

Capocollo
Lufttorkad fläskkarré 35

Reggiano
Långlagrad Parmigiano Reggiano med päronmostarda 45

Stracciatella
Krämig Buffelmozzarella 45

Prosciutto melone
Parmaskinka med honungsmelon 45

Pecorino
Fårost 45

Friariello
Stekta gröna padrones (paprika) med havssalt och olivolja 55 

Taleggio
Långlagrad Taleggio (komjölk) från Lobardia 45

 

Antipasti
Förrätter, något riktigt gott före huvudrätten

Salumi Misto
Klassisk antipasto på noggrant utvalda charkuterier och ostar med tillbehör 165 

Bresaola Caprabella fresca e rucola
Lufttorkat oxkött i tunna skivor med caprabellaost, rucola, olivolja och svartpeppar 155 

Mozzarella Caprese
D.O.P buffelmozzarella, toppkvalitet från Napoli, med franska vildttomater 115 

Scampi alla Diavola
FOS certifierad "Djävulens scampi", frästa med vitlök, chili, persilja och vitt vin 135 

Triss di Bruschetta
Tre bruschettor med med tre olika röror 125 kr
Svamp, vitlök, persilja, och parmesan 
Kronärtskocka och getostcrème
Tomat och mozzarella

Barbabietola Rossa
Rödbetor med getost, honung, pistagenötter och rucola 115 

Carpaccio di Black Angus
Lättrökt tunt skivat oxkött på Black Angus från Toscana med den klassiska dressingen från Harrys Bar i Venedig 145 

Pasta
Alla våra pastarätter finns att beställa som förrätt 145 

 

Primi
Pasta och risotto

Penne alla Piemontese
Pasta med strimlad oxfilé, champinjoner, vitlök, purjolök och gräddsås 215

Delizie
Gratinerade pastarullar fyllda med kryddstark calabrisk paprikasalami, fontinaost, parmesan, zucchini, tomat och grädde 195 

’Nduja di Spilinga
Linguine med ´Nduja (kryddig torkad och rökt mjuk salami från Kalabrien) tomatsås, grappa och capocollochips 195

Pesto della mamma
Linguine med pesto, ricotta, pistage- och pinjenötter samt semitorkade tomater 195

Melanzane (Vegan)
Penne med rostad aubergine, karamelliserad lök, tomat och brödsmulor 175 

Scampi al limone e aglio
Linguine med FOS certifierade scampi i tomat, citron, vitlök, chili och persilja 235 

Risotto funghi misto
På finaste aquarelloriset med skogschampinjoner, persilja och vitt vin 195


Alla pastarätter går att få glutenfria och laktosfria (förutom Delizie)

 

Secondi

Våra berömda huvudrätter. Välj gärna till en contorni

Contorni
Extra smak till maten

Filetto di manzo al pepe*
Oxfiletournedos med krämig pepparsås och grillad paprika 325 

 

Patate gratinate con panna
Italiensk potatisgratäng med parmesan och zucchini 35

 

Saltimbocca al Limone*
Vår egen klassiker. Brässerade kalvfiléer med prosciutto och salvia i citronsås. Serveras med Tortino di patata 285

Asparagus con parmeggiano
Parmesangratinerad grön sparris 35

Filetto di manzo al friariello con salsa verde
Oxfilétournedos med padrones och salsa verde 325 

 

Gnocchi
Smörstekta potatisgnocchi med salvia 35 

Paillard di Vitello
Grillad lövtunn gödkalv med riven pecorino di fossa, tryffelmajonäs och semitorkade tomater 285

 
Funghi trifolati
Vitlöksfrästa skogschampinjoner med smält taleggio 35

Costata di Manzo
Dry age entrecoté 300 gr, chipotlesmör, grillade vårlökar och spetspaprika 345

 Insalata di ruccola
Ruccolasallad med parmesan och semitorkade tomater 35

Sogliola
Pocherad bergtungafilé i hummersås med handskalade räkor och grön sparris 275

Tortino di patata
Parmesangratinerad potatisbakeslse 35

 

Polla alla griglia con insalata a la Caesaré
Grillad Sallekryddad majskyckling med Caesars sallad, grillad pancetta, parmesandressing och surdegskrutonger 225

 * Pepe och Saltimbocca går att få gluten- och laktosfria

  

Dolce

Tiramisù
Savoiardi-kex doppade i espressokaffe med mascarpone, äggkräm och cacaopulver 94 

Semifreddo al Cioccolato
Semifreddo med vanilj, nougat och mandelkross. Serveras med amarettohallonsås 87 

Sorbetto della Casa 
Limones sorbetto 84 

Gino
Frukter och bär gratinerade med vitchoklad. Serveras med vaniljglass 97 

Panna cotta al Limone
Panna cotta på grädde, yoghurt al Limone, toppad med bärkompott 92 

Tartufo di Caffè al Cioccolato
Chokladtryffel med smak av brandy och kaffe 64 

 

Giavanotti
Barnmeny för de små. Läsk och glass ingår

Penne Topolino
Penne med skinka och gräddsås 75 

Spaghetti al Nonno
Spaghetti med med köttfärsås eller köttbullar i gräddsås 75 

Filetto Bambino
Grillad oxfilé med gräddsås och valfri contorni 98 

 

English Food Menu

Download