Middag

”Med smaker av Italien följer vi vårt egna recept: Råvara, Kärlek, Fantasi och respekt”

Med vårt trevliga och varierande utbud av förrätter, huvudrätter och desserter är det lätt att komponera en smakfull två- eller trerättersmeny.
Börja måltiden med någon av våra genuina italienska förrätter för att sedan avnjuta någon av de vällagade á la carte-rätterna. Till detta kan du välja ett gott vin och avsluta måltiden med något sött från vår inbjudande dessertmeny. Flera set menyer finns att välja mellan där kocken tar sig friheten att överraska gästerna med olika förrätter.

För de minsta gästerna finns såklart barnens egen meny.

Såserna i alla våra rätter är gluntenfria. Det finns glutenfri pasta Le Veneziane. Om så önskas kan vi även ordna laktosfria såser.

 

Spuntino
Italienska tapas som passar närsom

Salame 
Lufttorkad salsiccia piccante 35 

Olive
Blandade oliver marinerade med chili, örter och vitlök 35 

Carciofo
Grillade kronärtskockor med citron, vitlök, persilja och jungfruolja 35 

Reggiano
Långlagrad parmigiano reggiano med päronmostarda 45 
Involtini di Melanzane
Auberginrulle med getostcreme, tomatsås och jungfruolja 45 

Friariello
Stekta gröna padrones (paprika) med havssalt och olivolja 55 

Polpetti con salsa di pomodori e reggiano
Kalvfärsköttbullar i tomatsås med färskriven parmigiano reggiano 45 

 

 

Antipasti
Förrätter, något riktigt gott före maten

Salumi Misto
Klassisk antipasto på noggrant utvalda charkuterier och ostar med tillbehör 165 

Bresaola Caprabella
Lufttorkat oxkött i tunna skivor med caprabellaost, rucola, olivolja och svartpeppar 125 

Caprese
D.O.P buffelmozzarella, inflygen från Napoli, toppkvalitet med vildttomater, olivolja, basilika, oliver och oregano 115 

Scampi alla Diavola
FOS certifierad "Djävulens scampi", frästa med vitlök, chili, persilja och vitt vin 135 

Triss di Bruschetta
Tre bruschettor med med tre olika röror 95 kr
Svamp, vitlök, persilja, och parmesan 
Kronärtskocka och getostcrème
Tomat och mozzarella

Barbabietola Rossa
Rödbetor med getost, honung, pistagenötter och rucola 125 

Carpaccio di Black Angus
Lättrökt tunt skivat oxkött på Black Angus från Toscana med den klassiska dressingen från Harrys Bar i Venedig 145 

Pasta
Alla våra pastarätter finns att beställa som förrätt 145 

 

Primi
Pasta och risotto

Salsiccia
Penne med Toscansk chili salsiccia, rostad aubergine, tomat och parmesan 195 

Delizie
Gratinerade pastarullar fyllda med kryddstark calabrisk paprikasalami, fontinaost, parmesan, zucchini, tomat och grädde 195 

Polpetti
Linguine med kalvköttbullar, tomatsås och parmesan 195 kr

Spezzatino
Penne med vinkokt högrev, svamp och gräddsås 210 kr

Corte D´assise
Linguine i San Marzano tomatsås med parmigiano reggiano, chili och persilja 175 

Scampi al´aglio e Limone
Linguine med FOS certifierade scampi i tomat, citron, vitlök och persilja 225 
Melanzane
Penne med rostad aubergine, karamelliserad lök, tomat och brödsmulor 175 

Risotto funghi misto
Risotto på finaste aquarelloriset med ostronskivling och skogschampinjoner 195

 

Secondi
Våra berömda huvudrätter. Välj ditt tillbehör nedan

Filetto di Manzo al Pepe Verde
Oxfiletournedos med grönpepparsås och rostad paprika 325 

Fianco Grigliata
Flankstek med balsamicoglacerad lök, kryddsmör och rödvinssky 265 

Filetto di Manzo al Friariello e Limone
Oxfilé tournedos med olivoljestekta gröna chili, havssalt och citron 325 

Brasato di Manzo
Klassikern från Piemonte. Vinkokt högrev med schalottenlökstekt a haricot verts 285 

Saltimbocca al Ristorante Limone
Vår egen klassiker, en variant på Roms, tillkom av ett misstag 1997.
Kalvmedaljonger med parmaskinka och salvia bräserad i vittvin, citron och grädde med potatisbakelse 265 

Salmone Grigliata
Rosmarin grillad laxfilé med aubergine, oliver, tomat, bönor och kapris 245 

Insalata della Valtellina
Sallad på bresaola (lufttorkat oxkött), rädisor, ägg, taggiascaoliver, surdegskrutonger, vit balsamvinäger, olivolja och parmigiano reggiano   180 

Caccuccio
Fiskgryta på lax, blåmusslor, bläckfisk, vitlöksgrillad scampi, rostad fänklål, tomat och grädde med grillat vitlöksbröd halv 145 hel 265 

 

Contorni
Extra tillbehör till din fisk- eller kötträtt
Smörstekta haricot verts 35 
Amandinepotatis, rosmarin 30
Smörstekt spenat 30 
Toscansk brödsallad 35 
Smörstekta Gnocchi 30 

 

Meny Italiano
495 per person
 
Förrätt: Carpaccio di Black Angus
Lättrökt tunt skivat oxkött på Black Angus från Toscana med den klassiska dressingen från Harrys Bar i Venedig 
Varmrätt: Filetto di Manzo al Pepe Verde
Oxfiletournedos med grönpepparsås, rostad paprika och rosmarinpotatis.
14
Vagabondo
320  per person
 

Förrätt: Bruschetta della Casa
Tomat, mozzarella och parmaskinka

Varmrätt: Spezzatino
Pasta med vinkokt högrev, skogschampinjoner och grädde

Meny Piave
365  per person

 

Förrätt: Caprese
D.O.P buffelmozzarella, inflygen från Napoli, toppkvalitet med vildttomater, olivolja, basilika, oliver och oregano 

Varmrätt: Salmone
Ugnsbakad laxfilé med aubergine, oliver, tomat, kapris och potatisbakelse

Meny Limone
365  per person
 
Förrätt: Bresaola Caprabella
Lufttorkat oxkött i tunna skivor med caprabellaost, rucola, olivolja och svartpeppar
Varmrätt: Saltimbocca al Ristorante Limone
Vår egen klassiker, en variant på Roms, tillkom av ett misstag 1997.
Kalvmedaljonger med parmaskinka och salvia bräserad i vittvin, citron och grädde med potatisbakelse 

 

Dolce

Tiramisù
Savoiardi-kex doppade i espressokaffe med mascarpone, äggkräm och cacaopulver 94 

Semifreddo al Cioccolato
Semifreddo med vanilj, nougat och mandelkross. Serveras med amarettohallonsås 87 

Sorbetto della Casa 
Limones sorbetto 84 

Gino
Frukter och bär gratinerade med vitchoklad. Serveras med vaniljglass 97 

Panna cotta al Limone
Panna cotta på grädde, yoghurt al Limone, toppad med bärkompott 92 

Tartufo di Caffè al Cioccolato
Chokladtryffel med smak av brandy och kaffe 64 

 

Giavanotti
Barnmeny för de små. Läsk och glass ingår

Penne Topolino
Penne med skinka och gräddsås 75 

Spaghetti al Nonno
Spaghetti med med köttfärsås eller köttbullar i gräddsås 75 

Filetto Bambino
Grillad oxfilé med gräddsås och valfri contorni 98 

Salmone al Pinoccio
Ugnsbakad lax med limemajonäs och valfritt contorni 98